Samuel Adegbenro jubler etter sin drømmedebut mot Ajax. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Etter kun ni minutter i sin debut scoret Samuel Adegbenro mot Ajax på bortebane i Amsterdam. Rosenborgs 1-0 seier ga også et svært viktig bortemål før returkampen på Lerkendal.

Samuel Adegbenro overgang fra Viking ble klar på tirsdag, og skal ha kostet Rosenborg ca. 13-14 millioner kroner. Med sin scoring tok Rosenborg et langt steg mot gruppespillet i Europa League, noe som er antatt å ha en verdi på minst 70 millioner for Rosenborg.

Trener Kåre Ingebrigtsen måtte velge mellom Samuel og Anders Trondsen som signerte for Rosenborg på mandag. Dette siden Rosenborg bare hadde lov til å melde inn en ny spiller til den siste kvalifiseringsrunden i Europa League. Og for et valg av Kåre Ingebrigtsen!

Samuel startet på benken for Rosenborg da han kun hadde rukket ei trening med laget før kampen. Ingebrigtsen valgte å sette Samuel inn i 68. minutt på stillingen 0-0.

Trener Ingebrigtsen startet med Samuel Adegbenro på benken. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Men i det 76. minutt slo Matthias Vilhjalmsson en perfekt stikker bak Ajax sin høyreback. Samuel Adegbenro startet på rett tidspunkt, og kom alene med Ajax sin keeper. Iskaldt brukte han sin venstre fot til å plassere ballen via keeper helt ned i venstre keeperhjørne. 1-0 til Rosenborg, og det særs viktige bortemålet var i boks!

RBK-jubel etter Samuel sin drømmescoring. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Rosenborg hadde de to største sjansene i første omgang også. Den største kom i det 13. minutt da Fredrik Midtsjø sendte en perfekt stikker til Milan Jevtovic som kom skrått på og la inn til en perfekt plassert Niclas Bendtner. Bendtners heading fra sju meter ble med nød og neppe reddet på streken av Ajax.

Headingen fra Niclas Bendtner reddes på streken. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

I det 16. minutt kombinerte Rosenborg glimrende på venstre side, og venstreback Birger Meling kom skrått inn alene mot Ajax sin keeper. Meling er først på ballen og blir så felt av Ajax sin keeper. En rimelig klar straffe da Melings skudd går over målet, men dommeren var ikke enig.

Birger Meling felles av Ajax sin keeper, men ingen straffe. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Ajax hadde også et fire store sjanser i 1. omgang. Venstreving Jones skapte store problemer for høyreback . Den største sjansen kom i det 26. minutt på et langskudd der RBK- keeper Andre Hansen måtte ut i full strekk.

Viktig redning av Andre Hansen i det 26. minutt. Foto Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

I andre omgang var det Ajax som hadde de to første store sjansene, den første i det 60. minutt ble glimrende reddet av keeper Andre Hansen. Den andre kom i det 61. minutt på corner der Rosenborg hadde flaks at headingen fra Ajax ble headet for hardt i gresset,  og dermed spratt over.

Men så kom byttet som sendte Rosenborg og Trøndelag til stratosfæren. Målet til Samuel i det 77. minutt ble det eneste i kampen. Etter målet hadde Ajax en stor sjanse i 79. minutt der Ajax-spilleren kom alene litt skrått mot Andre Hansen. Men nok en glimrende redning fra Hansen sørget for ettmålsseier til Rosenborg i Amsterdam.

Returkampen spilles på Lerkendal torsdag 24. august. Ved seier eller uavgjort går Rosenborg til gruppespillet i Europa League. Ajax må ha minst to mål for å gå videre.

Rosenborg gleder seg til 4-3-3 i Amsterdam.

Forrige artikkelArbeiderpartiet og KRF på vei mot elendig 2017-valg?