Samuel Adegbenro har forlatt Trondheim og Rosenborg til fordel for svenske IFK Norrköping. Det bekreftet klubbene i ettermiddag

– IFK Norrköping er en av de største klubbene i Sverige, og jeg ser frem til denne utfordringen. Jeg er veldig glad for å være her, uttalte Adegbenro i forbindelse med overgangen.

Den nå 25 år gamle Samuel Adegbenro kom til Rosenborg fra Viking den 15. august 2017. Bare to dager senere debuterte han for Rosenborg mot Ajax, hvor han ble matchvinner ved å score sitt første RBK-mål. En uke senere blir han nok en gang matchvinner mot Ajax, da han scoret de to avgjørende målene som sendte RBK videre til Europaligaen på Ajax’ bekostning.

Samuels heading til 2-2 mot Ajax i 2017. Han scoret også 3-2 målet og sendte RBK til Europa League. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Men siden pangstarten for tre år siden, har ikke nigerianeren lyktes med å få ut potensialet sitt i Rosenborg.

Norling ser mot offensive egenskaper

Rikard Norling, som har vært ansatt som hovedtrener for klubben siden desember, er positiv til overgangen og ser frem til å få utbytte av hans offensive egenskaper.

– Vi er veldig glade for at vi har klart å få kontakt med Samuel. Han er en spiller som i lang tid spilte på høyeste nivå i Norge og oppnådde suksess både nasjonalt og internasjonalt. Samuel er en offensiv spiller som vil gi oss ytterligere fordeler, sier IFK Norrköpings trener Rikard Norling.

Foto: IFK Norrköping

Adegbenro vil alltid bli husket

Adegbenro vil alltid bli husket for en av de mest magiske kampene på Lerkendal i nyere tid. Nesten på egen hånd sendte han Ajax ut av Europa League-kvaliken da Rosenborg vant 3-2 på Lerkendal, skriver Rosenborg på sin nettside. Nigerianeren fikk 83 kamper og 16 mål for klubben.

– Vi ønsker å takke Samuel for fine år i Rosenborg. Vi ønsker han lykke til videre i Sverige, sier sportslig leder Micke Dorsin.

Forrige artikkelFlere fyrverkeri avlyses
Neste artikkelSykepleier som døde rett etter koronavaksinasjon døde ikke av vaksinen