Rosenborg klarte bare 0-0 mot Stabæk etter årets største sjansesløsing. Etter Molde-seier i Oslo vil gullet avgjøres i de tre siste seriekampene

Alt lå til rette for seiersfest og fyrverkeri på Lerkendal i kveld. 20 700 tilskuere var klare for at seriegull nr. 25 skulle sikres for Rosenborg. Men sjansesløsing av Rosenborg og et solid Stabæk sørget for at seriegullet må avgjøres selv. Noe trener Kåre Ingebrigtsen ser fram til etter å ha sett Molde sitt overtidsmål to timer etterpå. Første sjanse er Ålesund borte neste helg.

En skuffet Kåre Ingebrigtsen etter kampen, men tommelen er opp for å avgjøre selv i neste kamp. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Første omgang på det jevne
Det startet så bra med Rosenborg som gikk rett i strupen på Stabæk. Mike Jensen klarte allerede etter 8 sekunder å presse fram et farlig tilbakespill til Stabæks keeper. Det fortsatte videre i de første 10 minuttene med Samuel Adegbenro som først hadde et strålende dribleraid etter sju minutter, men skuddet gikk over. Så hadde han en bra heading fra 5 meter på corner etter 9. minutter. Deretter tok Stabæk over de neste 15 minuttene med noen halvfarlige sjanser, der den ene ble godt reddet av Andre Hansen.

Andre Hansen med mange gode redninger i kveld. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Rosenborg tok så initiativet tilbake, og etter 28 minutter hadde Birger Meling en stor sjansemulighet, men han klarte ikke å heade inn det gode innlegget til Pål Andre Helland. Etter 35 minutt kom Rosenborgs største sjanse. En heading fra Samuel på corner strøk rett utenfor stolpen. Før pause hadde så Rosenborg to gode sjanser til, den første ved Mike Jensen, men han la inn i stedet for å skyte eller drible seg videre. Den andre ved Vegar Eggen Hedenstad som skjøt fra skrått hold fra 6 meter, men keeper til Stabæk reddet bra slik at det stod 0-0 til pause.

Sjansesløseri i 2. omgang
Allerede etter to minutter i andre omgang reddet Andre Hansen når en Stabæk-spiller kommer alene med han. Så kommer Mike Jensen gjennom i det 49. minutt, men i stedet for å skyte dribler han ballen bort. Minuttet etter får Samuel ballen på kort hold etter stuss på corner, men den går inn til keeper.

Så i det 51. minutt spiller Pål Andre Helland gjennom Bendtner med en strålende langpasning, men en Stabækforsvarer sklir inn og ballen treffer hans hånd. Bendtner roper på straffe, men fikk ikke det som kunne vært en mulig straffe.

Ingen straffe eller jubel for Nicklas Bendtner i kveld. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

2-2 i stenger og tverrligger, begge lag skulle hatt straffe
Så skjer det mindre i 13 minutter, før det så eksploderer i sjanser og i stenger. Etter 64 minutter dribler Pål Andre Helland seg forbi en skliende Stabæk-forsvarer som feller han, men ingen straffe, noe det burde vært. I det 66 minutt kontrer Stabæk og det ender med et skudd i tverrliggeren. To minutter etterpå kommer Helland litt skrått alene med keeper, men skyter utafor lengste hjørne. Minuttet etter slår Samuel et kjempeinnlegg, men Bendtner klarer ikke å tuppe den inn. Så i det 72. minutt kommer Stabæk alene med Andre Hansen som på nytt redder glimrende først, så felles neste Stabæk-spiller i det som burde blitt straffe til Stabæk. Men dommeren var ikke i det straffevennlige hjørne i kveld.

Etter 6 minutter der man får pustet litt ut skyter så Birger Meling i det 78. minutt i tverrliggeren. Så følger midtstopper Rasmussen opp med et nytt skudd i tverrliggeren etter 82 minutter. Minuttet etter skyter Stabæk i stanga. Etter 85 minutter RBK tråkler seg gjennom, men Helland skyter utenfor igjen. Minuttet etter kommer det kjempemulighet for Pål Andre Helland, men det gode innlegget fra Samuel setter Helland på Stabæk-keeperen fra fem meter. Så avsluttes sjansesløseriet med en løs heading fra Nicklas Bendtner i det 87. minutt fra 7 meter.

Gullfesten utsatt, men mye å se fram til
Dermed 0-0 og avlyst gullfest på Lerkendal. Med Molde sitt overtidsmål mot Vålerenga er det nå tre nye gullsjanser for Rosenborg. Med 8 poeng ledelse og overlegen målforskjell skal det mye til for at Rosenborg ikke blir seriemester for 25. gang. Og på torsdag kommer Zenit St. Petersburg til Lerkendal.