Ble enig med RBK-ledelsen i natt etter 2-3 tapet mot Bodø/Glimt på Lerkendal

Det hjalp ikke at Troillongan scoret sesongens to første mål i det fortjente tapet mot formsterke Bodø/Glimt. Etter kampen var tålmodigheten slutt. Klokken ett i natt kom Horneland ut sammen med styreformann Ivar Koteng fra Brakka på Lerkendal. Like etter ble det sluppet en pressemelding der det kom fram at trenergjerningen til Eirik Horneland i Trondheim er over.

Tar ansvar for manglende prestasjoner og resultater
I pressemeldingen sier Horneland at han tar ansvaret for den manglende sportslige framgangen.

Eirik Horneland er ikke lenger trener for Rosenborg. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

– Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig fremgang. RBK og jeg har dermed blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning, sier Horneland.

– Jeg er svært skuffet over at vi ikke klarte å bygge et sterkt og fremgangsrikt RBK, men jeg har lært meg å bli glad i klubben, spillerne og hele Trøndelag. Jeg ønsker Rosenborg all mulig fremgang for fremtiden, sier Horneland.

Hedersmann som ikke lykkes i Rosenborg
Styreleder Ivar Koteng hyllet Horneland som hedersmann som dessverre ikke lykkes i Rosenborg. 

Styreleder Ivar Koteng. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

– Eirik er en hedersmann og vi er lei oss for at han ikke har lykkes i Rosenborg. Han har en voldsom arbeidskapasitet og har fremdeles mye å tilføre norsk fotball. Inngangen Eirik fikk i denne jobben ga han ikke de beste rammebetingelsene for å lykkes. Vi ønsker Eirik alt det beste for fremtiden, sier Koteng.

Trond «Rambo» Henriksen tar over treneransvaret mens klubben leter etter ny hovedtrener. På søndag møtes erkerival Brann i Bergen, så det blir ingen lett oppgave for Henriksen å ta sesongens første seier. Etter tre kamper har Rosenborg ett poeng og ligger med det på en 12. plass.