Ble enig med RBK-ledelsen i natt etter 2-3 tapet mot Bodø/Glimt på Lerkendal

Det hjalp ikke at Troillongan scoret sesongens to første mål i det fortjente tapet mot formsterke Bodø/Glimt. Etter kampen var tålmodigheten slutt. Klokken ett i natt kom Horneland ut sammen med styreformann Ivar Koteng fra Brakka på Lerkendal. Like etter ble det sluppet en pressemelding der det kom fram at trenergjerningen til Eirik Horneland i Trondheim er over.

Tar ansvar for manglende prestasjoner og resultater
I pressemeldingen sier Horneland at han tar ansvaret for den manglende sportslige framgangen.

Eirik Horneland er ikke lenger trener for Rosenborg. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

– Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig fremgang. RBK og jeg har dermed blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning, sier Horneland.

– Jeg er svært skuffet over at vi ikke klarte å bygge et sterkt og fremgangsrikt RBK, men jeg har lært meg å bli glad i klubben, spillerne og hele Trøndelag. Jeg ønsker Rosenborg all mulig fremgang for fremtiden, sier Horneland.

Hedersmann som ikke lykkes i Rosenborg
Styreleder Ivar Koteng hyllet Horneland som hedersmann som dessverre ikke lykkes i Rosenborg. 

Styreleder Ivar Koteng. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

– Eirik er en hedersmann og vi er lei oss for at han ikke har lykkes i Rosenborg. Han har en voldsom arbeidskapasitet og har fremdeles mye å tilføre norsk fotball. Inngangen Eirik fikk i denne jobben ga han ikke de beste rammebetingelsene for å lykkes. Vi ønsker Eirik alt det beste for fremtiden, sier Koteng.

Trond «Rambo» Henriksen tar over treneransvaret mens klubben leter etter ny hovedtrener. På søndag møtes erkerival Brann i Bergen, så det blir ingen lett oppgave for Henriksen å ta sesongens første seier. Etter tre kamper har Rosenborg ett poeng og ligger med det på en 12. plass.

Forrige artikkelFørste gang siden 2002 med null mål
Neste artikkelPolitiet angrepet av motdemonstranter til Sian-demonstrasjon