Møter Brasil, Chile og Sør-Korea i Spektrum i 17. – 19. april. To lag går videre til OL i Tokyo

Først etter at håndballgutta tok bronse i EM ble det tredje laget Norge møter i OL-kvalifiseringen klart. Det ble Brasil. Norge får dermed en svært enkel vei til OL sammenlignet med de to andre puljene.

Knuste Chile i sist VM
Brasil vil kunne bli den vanskeligste motstanderen. Sist Norge møtte de var for et år siden og Norge vant 30-26. I gruppen sin i VM slo Brasil både Russland, Serbia og Sør-Korea. Herrehåndballen i Brasil er som damehåndballen i framgang og håndballgutta har et tap mot de tilbake i 2011.

Det haster ikke for Magnus Abelvik Rød. å komme tilbake til OL-kvalifiseringen etter at han fikk brudd i foten under EM. Det viktigste er at han er klar for alt som ser ut som OL i Tokyo i sommer. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

De to andre lagene i OL-puljen ser langt enklere ut. I VM i 2019 slo Norge Chile 41-20 selv om Norge lot mange av de sentrale spillerne hvile. Det er den eneste gangen håndballgutta har møtt de. Mens Sør-Korea ikke er møtt siden 2007. Men med en siste plass for koreanerne i sin VM-pulje i 2019 blir de nok en enkel motstander for Norge på veien til Tokyo-OL (link ihf.info).

Knallhard pulje for Frankrike
I den vanskeligste puljen i OL-kvalifiseringen møtes Frankrike, Kroatia, Portugal og Tunisia (link handball.no). Frankrike har hjemmebanefordelen, men møter altså Portugal som de i likhet med mot Norge tapte mot i Spektrum sist måned i EM. Samt Kroatia som tok sølv i EM. Kun to lag går til OL.

Ludovic Fabregas ble slått ut av Torbjørn Bergerud og Norge i gruppa i Spektrum i EM sist måned. Nå har de også en knallhard vei til OL. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Tyskland får også en vanskelig vei på hjemmebane. De møter Sverige, Slovenia og Algerie. Sverige som hadde et skuffende EM, men som nå Glenn Solberg har tatt over som trener. Samt Slovenia som kom på fjerdeplass i EM etter å ha tapt mot Norge i bronsefinalen.

12 nasjoner i OL
Det er 12 nasjoner som skal delta i håndballturneringen under sommer-OL i Tokyo i 2020. Danmark er kvalifisert som verdensmester, mens Japan er med som vertskap. Også Argentina og Bahrain er OL-klare. Spania som vinner av håndball-EM 2020 i januar er også kvalifisert. Hva som blir det 12. landet etter at de seks lagene i OL-kvalifiseringen er klare er uklart på skrivende tidspunkt.

Uansett, håndballgutta har en fantastisk sjanse til endelig å komme til OL igjen. Norge har ikke deltatt siden 1972. 48 år etter ligger alt til rette for et gjensyn med de fem ringene.

Et fullsatt Spektrum hjalp håndballgutta mot EM-bronse. Ikke sikkert det blir like fullt denne gangen med så enkel motstand for Norge. Men det blir en gyllen sjanse til å se håndballgutta i vår, og det er ventet at flere av de som ikke fikk så mye spilletid under EM får flere minutter. Blant annet Kolstads William Aar og Tom Kåre Nicolaisen. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto
Forrige artikkelMDG vil nok en gang ha stopp på Lerslia
Neste artikkelKoteng gjenvalgt