Kolstads William Aar er sammen med Sander Sagosen tatt ut til håndball-EM i januar. Gruppekampene til Norge spilles i Trondheim.

Det var stor spenning før EM-troppen ble tatt ut i dag. Landslagssjef Kristian Berge fra Trondheim skulle redusere troppen fra 28 til 18 spillere. I bruttotroppen var det fire spillere som opprinnelig kommer fra Trondheim. Av de fikk strekspilleren Tom Kåre Nikolaisen (Kolstad) og midtbacken Lasse Balstad (Ystad) den skuffende beskjeden om at de ikke ble med videre. Mens Sander Sagosen og William Aar kunne juble.

– Veldig kult
Det var ingen overraskelse at verdensstjernen Sander Sagosen i Paris Saint-Germain ble med. Større usikkerhet var det om William Aar etter at han hadde en trøblete forsesong med Jumpers knee-skade. Men en svært glad Aar ble intervjuet av TV3 etter uttaket til mesterskapet på hjemmebane:

– Det blir veldig kult å få mesterskapdebuten sin i Trondheim. Jeg spilte der mot Drammen for fire kamper siden og det var en veldig fin ramme der. Det blir fantastisk med mye venner og familie på tribunen.

En svært fornøyd William Aar ble intervjuet av TV3 rett etter uttaket. Foto: Skjermbilde fra sendingen til TV3

En av tre hjemlige spillere
Aar er en av tre hjemlige spillere i troppen (link handball.no). De øvrige 15 er proffer rundt om i Europa. Et annet poeng er at både Sagosen og Aar er tatt ut som venstrebacker. De er to av tre som konkurrerer om plassen. Men Sagosen kan også spille midtback slik han ofte gjør i PSG.

Det er ikke helt sikkert at Willam Aahr får sin mesterskapsdebut i Trondheim. Troppen på 18 skal reduseres til en kamptropp på 16 spillere. Det skjer senest to dager før Norge spiller sin åpningskamp i Trondheim Spektrum 10. januar.

Dette er de tre kampene til Norge i Trondheim:

Fredag 10.01. kl. 20.30 Norge – Bosnia
Søndag 12.01. kl. 18:15 Frankrike – Norge
Tirsdag 14.01. kl. 20.30 Portugal – Norge

Eventuelt videre spill for Norge i hoved- og finalerunden vil foregå i Sverige.

Les også: Eggen reddet serieledelsen etter jojo-kamp

Forrige artikkelEggen reddet serieledelsen etter jojo-kamp
Neste artikkelFantastisk tredagers for William Aar