Det e’ alt det du træng for å få te nå stort.
Europa-eventyret fortsetter etter Rosenborgs 3-2 seier over Ajax.

Samuel avgjorde igjen
Samuel Abemajor var som i første kamp i Amsterdam gull verdt for Rosenborg med sine to avgjørende mål i 2. omgang. Som i Amsterdam valgte trener Kåre Ingebritsen å la Samuel starte på benken. Etter kampen fortalte Ingebrigtsen at RBK regnet med at Ajax var slitne, og at kampen ville åpne seg rundt 60-70 minutter. Planen var da å sette Samuel og Matthias Wilhjalmsson inn, og Kåres sjakktrekk satte Ajax i sjakk matt. Samuel kom inn i det 67. minutt. Fra første ballmottak var Samuel en trussel for Ajax med sin teknikk og internasjonale rykk. Men ikke bare det.

Samuel forbi fra første minutt. Foto Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Ikke størst, men Samuel beregnet best på 2-2
I det 79. minutt var det glimrende kombinasjonspill mellom Mike Jensen, Nicklas Bendtner og Samuel, der Samuels skudd endte i corner. På corneren beregnet lille Samuel balllens bane perfekt på bakerste stolpe, og satte ballen kontant inn i nettet. Det ga minner om Trond Sollieds avgjørende 1-0 scoring i 1985 i seriefinalen mot Lillestrøm. Lerkendal eksploderte, og «Ro-sen-borg»  har aldri blitt sunget høyere på hele stadion.

Samuel til 2-2. Foto Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Klassescoring til 3-2
Men det var ikke over med det. Ajax ville med et mål til gå videre på bortemål. Og de hadde en kjempemulighet i det 85. minutt. I det 87. minutt viste Samuel sin klasse igjen, denne gangen med føttene. Han skar inn fra venstre side, fintet først en mann, så en til før han til slutt iskaldt skjøt ned til høyre for Ajax keeperen. 3-2 og game over, og den første nederlandske journalist forlot pressetribunen.

Samuel klassescoring til 3-2 Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Ingen tviler lenger på Bendtner 
Nicklas Bendtner viste nok en gang internasjonal klasse med scoring i 1. omgang og som fordelende oppspillspunkt. Scoringen hans til 1-0 i første omgangs 24. minutt var viktig, det ga Rosenborg ro etter at Ajax hadde dominert stort gjennom mange store sjanser via sin høyre side. Målet til Rosenborg var strålende, Mike Jensen spilte Fredrik Midtsjø glimrende gjennom, og hans innlegg var som tatt ut av læreboka når Bendtner dukket opp som bestilt på bakerste stolpe.

Nicklas Bendtner takker Fredrik Midtsjø etter 1-0. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

Andre Hansen strålende, Milan Jevtovic kjempet heroisk
I tillegg til Samuel og Nicklas Bendtner var Andre Hansen svært viktig på Lerkendal. Han var bunnsolid og reddet de mange Ajax-sjansene utover de to målene, som enhver keeper hadde vært sjanseløs på. Ikke rart Lerkendal-publikummet utropte Andre Hansen til dagens RBK-er i skarp konkurranse med Samuel og Nicklas Bendtner.

Andre Hansen nok en gang strålende. Fra første kamp i Amsterdam. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto.

En spiller til som må nevnes er Milan Jevtovic. Han hadde fått som oppgave å hjelpe Fredrik Midtsjø på høyrebacken mot Ajax lynhurtige venstreving. Som i Amsterdam ble Ajax-vingen en stor trussel, og Milan hadde flere avgjørende inngripener. Blant annet i det 29. minutt da han sklidde inn, og stoppet Ajaxs hurtigtog fra å komme alene mot RBK-keeper Andre Hansen.

En fantastisk kveld på Lerkendal. Rosenborg vil tjene opptil 60 millioner kroner på gruppespillet, og vi kan nok en gang glede oss over europeisk toppfotball utover høsten. Rosenborg kom i gruppe L og møter Real Sociedad fra Spania, Zenit St. Petersburg fra Russland og FK Vardar fra Makedonia.

Sammen kan vi oppnå alt. Foto: Snorre Vikdal.

Kjernen og Lerkendals øvrige publikum bidro sammen med RBK til en fantastisk aften mot sist sesongs tapende Europa League finalist Ajax. Nå fryktes ingen når duggen og flomlysene tennes. Sammen kan vi oppnå alt.

Flere bilder fra kampen: Karlsen Foto

 

Forrige artikkelMilan vil møte stjernene
Neste artikkelBle ikke salsa på Cuba

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here