Rosenborg avsluttet sesongen 2017 med 1-1 borte mot Vardar i Europaligaen. Fem poeng og en litt skuffende tredjeplass i gruppa ble fasiten.

Rosenborg leverte en grei avslutning på sesongen med uavgjort i Makedonia mot gruppejumbo Vardar. Men siden Real Sociedad tapte hjemme mot Zenit St Petersburg ville seier hjemme mot Real Sociedad sist, og nå i går mot Vardar gitt 2. plassen i gruppa og 16. delsfinale i februar. Men det ble bare nesten for Rosenborg i Europa i år.

Sluttstillingen i gruppa. Med seier mot Real Sociedad og Vardar i de to siste kampene ville Rosenborg endt på 10 peng og Real Sociedad på 9 poeng. Foto: Skjermbilde fra Uefa.com

Bendtner bombesikker på straffe
Vardar gikk opp i ledelsen i 1. omgang etter at Jørgen Skjelvik ble for svak i møtet med Vardar sin spiss. Like før pause ble Samuel Adegbenro soleklart felt av keeper til Vardar, og straffe ble tildelt.

Soleklar felling av Samuel ga Rosenborg straffe rett før pause. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Nicklas Bendtner gikk fram, og leverte på straffe som han gjort i hele 2017.

Keeperen til venstre, ballen til høyre. Bendtner som vanlig sikker på straffe. Foto: Thoomas Karlsen, Karlsen Foto

Bendtner har i år scoret på 8 av 8 straffer, en statistikk som gjør at han kan oppsummere sin første sesong med Rosenborg til langt over godkjent. Toppscorer i Tippeligaen og mange herlige verdensklasse detaljer.

Bendtner må posisjonere seg bedre som spiss
Det gjør at man kan tilgi hans vandringer alt for langt ut på siden og for langt tilbake på banen. Som spiss er første oppgave å være i målfeltet når innlegg kommer, ikke å gå for langt tilbake eller ut på vingen i tidlige spillfaser. Regner med trener Kåre Ingebrigtsen også har fått med seg dette, og justerer inn Bendtners posisjonering til sesongen 2018.

Forrige artikkelTilbake til Trondheim neste år
Neste artikkelLite julestemning å finne i værvarselet